Sport

Rekord NBA karijere Nikole Jovića - Majami pregazio Janisove Bakse

Nikola Jović ubacio je rekordna 24 poena i bio najefikasniji pojedinac Majamija u pobedi nad Milvoki baksima 123:97

Nikola Jović ne igra redovno za Majami, ali trudi se da pokaže svoj talenat svaki put kada dobije priliku od trenera Spolstre - protiv Milvokija se trud isplatio, a nekadašnji košarkaš Mege ubacio je rekordna 24 poena.

Jović je utakmicu počeo u startnoj petorci i odmah se videlo da će biti njegovo veče. Rešetao je iz svih pozicija (trojke 5/8), uz sedam skokova i tri asistencije bio najbolji u ekipi Hita.

Dankan Robinson dodao je 23, a Tajler Hiro i Kevin Lav po 19 u pobedničkoj ekipi, dok je Janis Adetokunbo bio nadomak tripl-dabl učinka - 23 popena, 11 skokova i 8 asistencija.

Pre samo dva dana Baksi su pregazili šampoionsku ekipu Denvera, a sada se njima dogodilo slično - Hit je vodio od početka meča, vež na poluvremenu imao 17 poena prednosti i do kraja kontrolisao utakmicu i stigao do ubedljive i važne pobede.

Ekipa Erika Spolstre je na osmom mestu Istočne konferencije sa 29 pobeda i 25 poraza, dok je Milvoki ostao treći sa 35-20.

Džejson Tejtum je sa 41 poenom predvodio Boston do trijumfa u Bruklinu 118:110, Oklahoma je kao gost slavila protiv Orlanda 127:113, dok je Domantas Sabonis u porazu od Finiksa upisao novi, 17. tripl-dabl ove sezone - 35 poena, 18 skokova i 12 asistencija.

image