Sport

Ečeveri: Rodik je potpuno u pravu – Novak ti prvo uzme noge, pa ti "pojede" dušu

Argentinac je potvrdio reči čuvenog Amerikanca koji je najbolje opisao koliko je teško igrati protiv Novaka Đokovića
Ečeveri: Rodik je potpuno u pravu – Novak ti prvo uzme noge, pa ti "pojede" dušuGetty © Jean Catuffe / Contributor

Tomas Martin Ečeveri, 27. igrač sveta iz Argentine, istakao je da je Endi Rodik bio potpuno u pravu kada je opisivao kako izgleda kada se suočavate sa Đokovićem.

Rodik je u brojnim analizama ponavljao da vam "Novak prvo oduzme, pa onda i dušu".

"Da, ta izreka je veoma tačna i precizna", na prvu je odgovorio Ečeveri.

"Prvo ti uzme noge, potom ti 'pojede' um i dušu, a onda završi tako što te uništi. Da, sve je tačno."

Argentinac, koji trenutno nastupa u Buenos Ajresu, nedavno se sastao sa srpskim velikanom u trećoj rundi Australijan opena.

"Znam sa čime sam se suočio. Znao sam da je njegov teren i turnir. To je kao da igrate protiv Rafaela Nadala na stadionu 'Filip Šatrije'. Igrao sam svoju igru, bilo je to sjajno iskustvo koje ću uvek nositi sa sobom."

Ipak, u tom susretu nije imao šansu, Đoković je trijumfovao 6:3, 6:3, 7:6 (7:2) i ostvario treću pobedu u isto toliko međusobnih okršaja.

"Naravno, bio sam malo razočaran jer nisam mogao da uradim ono što sam želeo u teniskom pogledu. To je sve deo iste celine, morate da nastavite da učite, shvatite šta ste dobro uradili, a šta pogrešno. To što sam imao ovakvo iskustvo mi pomaže da rastem kao igrač."

Govorio je momak iz La Plate i o generaciji tenisera koji trenutno predvode "beli sport".

"Svi su veoma 'kul'. Karlos (Alkaraz), Janik (Siner), ali i Novak. Sjajni su ljudi, uvek te srdačno pozdrave, veoma su prijatni. Rafa (Nadal) isto, u Brizbejnu smo bili zajedno i gledao je moj meč. Tur je šarolik – različiti ljudi, zemlje, kulture... Morate znati da razmete jedni druge", zaključio je Ečeveri koji je dodao da je veoma važan i odnos van terena sa kolegama.

image