Sport

Srbija se osvetila Mađarskoj - "delfini" slavili, igraće za 5. mesto na Svetskom prvenstvu

Nakon što je prošlog meseca Mađarska bila bolja od Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ovog puta su "delfini" umeli da uzvrate
Srbija se osvetila Mađarskoj - "delfini" slavili, igraće za 5. mesto na Svetskom prvenstvuGetty © DeFodi Images / Contributor

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Mađarsku 11:10 u meču razigravanja za konačan plasman na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Ovaj trijumf znači da će se "delfini" u subotu protiv Grčke boriti za peto mesto na turniru.

Srbija je uspela da se izdigne nakon bolnog poraza od Hrvatske u četvrtfinalu, a do trijumfa ju je predvodio Strahinja Rašović sa tri pogotka.

"Delfini" su dobili rezultatom 5:2, a na golu je briljirao Radoslav Filipović. Mađarska je sredinom druge četvrtine serijom od 3:0 izjednačila na 5:5. Igralo se potom gol za gol, a prvo poluvreme je završeno rezultatom 7:7.

Srpski vaterpolisti su treću četvrtinu dobili sa 2:1, a potom su poveli i 11:8 na startu poslednje četvrtine pre nego što je Mađarska prišla na 11:10. 

"Delfini" su uspeli u finišu meča da sačuvaju vođstvo i zasluženo su stigli do pobede. Srbija je na ovom meču igrala bez Dušana Mandića, koji je dobio crveni karton na meču sa Hrvatskom.

Prethodno je Grčka posle peteraca bila bolja od Crne Gore ukuprnim rezultatom 14:13, pa će upravo ta selekcija biti poslednji rival Srbije na Svetskom prvenstvu.

Mađarska i Crna Gora će igrati za sedmo mesto, dok se u četvrtak očekuju polufinalni mečevi između Španije i Italije sa jedne strane, i Hrvatske i Francuske sa druge.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner