Sport

"Večiti" derbi zakazan za 9. mart

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana u okviru 24. kola Superlige Srbije zakazana je za 9. mart u sa početkom u 17 časova, potvrđeno je na sajtu elitnog srpskog takmičenja
"Večiti" derbi zakazan za 9. mart© ATA Images

Čelnici Superlige razrešili su dileme oko termina novog "večitog" derbija.

"Večiti derbi srpskog fudbala uvek sa sobom nosi veliku dozu uzbuđenja na obe strane Topčiderskog brda, bez obzira na to da li o bilo čemu odlučuje. Kakvo je uzbuđenje kad je bodovna razlika minimalna, a šampionska trka krajnje neizvesna, najbolje već sada osećaju potencijalni akteri predstojećeg 172. večitog derbija, kao i navijači. Osećamo i mi, jer smo "’zatrpani" pitanjima o tačnom terminu ovog velikog okršaja na stadionu "Rajko Mitić", stoji u saopštenju Superlige.

"Izabranici Vladana Milojevića i Igora Duljaja sastaće se u subotu 9. marta na našem najvećem stadionu, a meč će početi u 17 časova. Domaćin u ovom duelu, ekipa Crvene zvezde, trenutno zauzima 2. mesto na tabeli sa 49 bodova. Gostujući Partizan u ovom trenutku zauzima 1. mesto sa 50 osvojenih bodova", dodaje se.

Iz tabora Superlige navode da će novi "večiti" derbi, imati posebnu važnost.

Liderska pozicija na kraju preliminarne faze odrediće i to ko će biti domaćin njihovog narednog duela, što ovom susretu daje dodatni značaj u borbi za šampionski trofej", zaključuje se u saopštenju Superlige Srbije.

image