Sport

Lilard kao nekad Stojaković - odbranio trofej u "ludom" šutiranju trojki

Košarkaš Milvokija uspeo je da i drugu godinu zaredom bude najbolji tokom Ol-Star vikenda
Lilard kao nekad Stojaković - odbranio trofej u "ludom" šutiranju trojkiGetty © Stacy Revere / Staff

NBA vikend iz godine u godinu donosi zanimljiva takmičenja u šutiranju trojki, a ovoga puta u Indijanopolisu to je naročito bio slučaj.

Košarkaš Milvokija Demijen Lilard uspeo je da odbrani trofej osvojen 2023. godine, ali ne pre nego što smo videli dramu do poslednje lopte.

Šuteri su bili raspoloženi i briljirali su, pa su tako čak četiri igrača postigla po 26 poena iako je u finalu mesto bilo za tri. Bili su to Trej Jang, Karl Entoni Tauns, Tajris Halibarton i Lilard, pa se pre finala pristupilo dodatnom baražu.

U njemu je "otpao" Halibarton, da bi potom u velikom finalu po 24 poena ubacili Jang i Tauns. Lilard je znao koliko mu je poena potrebno, a do 24 je stigao pre poslednje runde šuteva iz ćoška.

Promašio je potom Lilard svaku loptu do poslednje "šarene", koju je ubacio i tako u poslednji čas stigao do novog trofeja u brzom šutiranju trojki.

Lilard je time izjednačio uspehe Marka Prajsa, Džefa Hornačeka, Predraga Stojakovića i Džejsona Kapona sa po dva trofeja, dok su Leri Bird i Kreg Hodžiz rekorderi sa po tri uzastopna trijumfa.

Posle uzbudljive borb za epitet najboljeg u šutiranju trojki usledilo je egzibiciono nadmetanje humanitarnog karaktera između Stefa Karija i Sabrine Jonesku. Košarkašica je stigla do 26 poena, međutim to se ispostavio kao dostižan cilj za Karija koji je slavio sa 29.

Pobednik u ovom dvoboju ostao je manje bitan jer je susština bila u broju pogodaka s obzirom na to da je svaki nosio dodatni novac za donaciju u humanitarne svrhe, a Jonesku je šutirala po pravilima VNBA lige, sa manjom loptom i manje udaljenosti od Karija.

image
VV inauguration
banner