Sport

Poznato lice za napad na Novakov tron – Simon je novi trener Danila Medvedeva

Najbolji ruski teniser odlučio se na veliki korak kako bi dodatno napredovao i pokušao da sa teniskog trona svrgne Novaka Đokovića
Poznato lice za napad na Novakov tron – Simon je novi trener Danila MedvedevaGetty © Clive Brunskill

Danil Medvedev doneo je važnu i neobičnu odluku posle novog poraza u finalima grend slema i pojačao stručni štab jednim zvučnim imenom.

Novi trener trećeg tenisera sveta biće poznati Francuz Žil Simon, koji je nedavno završio profesionalnu karijeru.

Simon neće biti glavni trener, to će ostati Žil Servara, takođe Francuz, ali je jasna želja Moskovljanina da dodatno unapredi igru kako bi bio konkurentan za najveće trofeje.

Danil je krajem januara izgubio u finalu Australijan opena od Janika Sinera, iako je imao prednost od dva seta, što mu je bio peti neuspeh u šestom finalu nekog od najvećih turnira.

Osvojio je samo titulu na Ju-Es openu 2021. godine, a simptomatično je da je dva puta u Melburnu ostajao kratkih rukava posle vođstva od 2-0 u setovima.

Vest da će se Simon priključiti stručnom štabu doneo je jedan francuski teniski portal koji tvrdi da u ugovoru novog trenera piše da će sa trećim teniserom sveta putovati najmanje deset sedmica godišnje. Indijan Vels, koji počinje šestog marta, biće njihov prvi zajednički turnir.

Francuzi tvrde da će Simon imati slučnu ulogu koju Daren Kejhil ima u stručnom štabu Janika Sinera. Više će raditi kao savetnik, dok će maksimalnu odgovornost i dalje imati Servara, baš kao Simone Vanjoci kod novog italijanskog superstara.

Žil Simon je 39-godišnjak iz Nice koji je tokom karijere osvojio 14 titula i došao do četvrtfinala Australijan opena i Vimbldona.

Upravo je u Melburnu odigrao meč sa Novakom Đokovićem koji će ostati upamćen u istoriji kao jedini u kojem je srpski as zabeležio trocifreni broj neiznuđenih grešaka.

Stil igre mu podseća na Medvedeva, ali mu može pomoći savetima kako da reaguje u važnim trenucima u meču, što je istakao i bivši ruski igrač Andrej Česnokov.

"Imaju sličan stil igre, Žil je sve prošao u tenisu i sve zna. Servara odlično poznaje Simona i zna šta može da donese. Uvek ima na čemu da se radi", izjavio je Česnokov.

Medvedev je posle takmičenja u Australiji preskočio turnire u Roterdamu i Dohi, a prvi nastup imaće u Dubaiju, koji je na programu od 26. februara do 2. marta.

image
VV inauguration
banner