Sport

Užasne scene - fudbaler završio u komi: Doživeo udarac u 1. minutu, pa prebačen u bolnicu

Fudbaler Bordoa je u jednom duelu izvukao deblji kraj, toliko da je završio u operacionoj sali
Užasne scene - fudbaler završio u komi: Doživeo udarac u 1. minutu, pa prebačen u bolnicuGetty © Sylvain Lefevre / Contributor

Užasne scene viđene su u subotu uveče na utakmici Druge lige Francuske, gde je napadač Bordoa Albert Elis doživeo tešku povredu samo 34 sekunde od početka meča.

Elis je na startu meča protiv Gengana doživeo udarac u glavu i kako javlja "Ekip", 28-godišnjak iz Hondurasa je 50 minuta nakon susreta bio prebačen u operacionu salu i stavljen u indukovanu komu.

Elis se sudario glavom o glavu sa Donatijenom Gomisom iz Gengana, pa je meč bio prekinut. Čak osam minuta mu je ukazivana pomoć na terenu, pre nego što je na nosilima iznesen sa stadiona.

On je prebačen u bolnicu i u tom trenutku je još uvek bio svestan, ali kako navodi "Ekip" doživeo je teške povrede glave. Za sada je stabilno, porodica je uz njega u bolnici i posle zahvata i indukovane kome njegovo stanje se prati i čekaju se prvi rezultati.

"Mislim da je on prvi udario loptu, a onda sam ja udario njega. Ja sam takođe bio ošamućen na sekundu, a on je pao u nesvest. Nadam se da je dobro", rekao je posle meča Gomis, igrač koji ga je udario.

Albert Elis je karijeru počeo u rodnom Hondurasu gde je nastupao za Olimpiju, a zatim je u Meksiku potpisao za Monterej. U MLS-u je igrao za Hjuston Dajnamo, a zatim za Boavistu pre nego što je prešao u Bordo. Za reprezentaciju Hondurasa je na 60 mečeva dao 13 golova.

image