Sport

"Pomogao sam Medvedevu da prvi put pobedi Đokovića - zato sada sarađujemo"

Nekadašnji teniser Žil Simon danas je deo tima Danila Medvedeva, u intervjuu za "Figaro" je otkrio zanimljive detalje njihove saradnje
"Pomogao sam Medvedevu da prvi put pobedi Đokovića - zato sada sarađujemo"Getty © Zak Kaczmarek / Stringer

Ruski teniser Danil Medvedev otpočeo je saradnju da donedavnim francuskim teniserom Žilom Simonom, koji je sada deo njegovog stručnog štaba.

Simon je otkrio da radi sa četvrtim teniserom sveta, da mu je pomagao tokom Australijan opena, ali i da mu je svojevremeno pomogao da ostvari prvu pobedu protiv Novaka Đokovića.

Francuz, koji se penzionisao krajem 2022. gdoine, bio je poznat kao lukav igrač, koji je uspevao da pobeđuje i Đokovića i Rodžera Federera, pa tako sada on sarađuje s Medvedevom uz Žila Servaru.

Simon je otkrio kako je počela njihova saradnja.

"Danil me je kontaktirao i pitao da li želim da pomognem tokom godine njemu i njegovom timu. Pre meča sa Đokovićem 2019. u Monte Karlu, pitao me je... 'Novak, šta misliš?' Objasnio sam mu kako da igra i pobedio je. Setio se toga i zato je hteo da započnemo saradnju", prisetio se Francuz detalja od pre pet godina.

"Na primer, Danil mi je dao listu 16 igrača protiv kojih ne voli da igra, a ja sam mu spremio 16 različitih taktika. Taktički je Medvedev vrlo snažan, ali svi pravimo greške. Zato pokušavam neke stvari da mu objasnim i to mu se dopada", otkrio je Simon detalje saradnje sa osvajačem Ju-Es opena 2021. godine.

image