Sport

Obradović: Ili ostajem u Partizanu ili ne radim više nigde

Emotivno je bilo u "Štark areni" gde je 20.000 navijača Partizana pokazalo šta misli o treneru Željku Obradoviću
Obradović: Ili ostajem u Partizanu ili ne radim više nigde© KK Partizan

Šef stručnog štaba košarkaškog kluba Partizan Željko Obradović rekao je posle velike pobede nad Efesom da sebe može jedino da zamisli na klupi crno-belih i nigde više.

Partizan je savladao Efes 100:90 u 27. kolu Evrolige i zadržao šanse da se nađe na poziciji koja vodi u borbu za plej-of.

"Ne vidim sebe nigde, osim u Partizanu. Ili ću ostati u klubu ili više neću nigde raditi. Kako će to izgledati u budućnosti, to ćemo još videti", rekao je Obradović, koji ima ugovor do kraja tekuće sezone.

Mnogo je prethodnih dana bilo priče o statusu najtrofejnijeg evropskog trenera, pomoći države koju ima klub iz Humske, kao i činjenici da ekipa ne pruža dovoljno dobre partije ove sezone.

Međutim, navijači su pokazali veliku ljubav popularnom Žocu i pružili mu bezrezervnu podršku, što je on prokomentarisao nakon trijumf.

"Ponosan sam i srećan što sam trener kluba koji volim. Ovo što sam doživeo večeras, ali i uopšte od mog povratka u klub, za ovakve stvari se valja roditi. Sve što radim ovde, radim zbog njih, oni su najveća snaga kluba. Srce mi je puno kad vidim koliko dece dolazi na naše utakmice."

Kratko je prokomentarisao i duel u kojem su njegovi izabranici izvojevali važnu pobedu i prekinuli seriju neuspeha u Evroligi.

"Igrači su dali sve od sebe protiv jedne veoma kvalitetne koja ima neverovatne procente. Energija koja je došla sa tribina nam je dala veliku snagu. Aleksa Avramović je odigrao fenomenalno, nije pravio brzoplete odluke, a kad je tako, onda dođu i ovakve partije. Svaka čast i Zeku Ledeju koji je odigrao skoro 40 minuta, odlični su bili i Kevin Panter i Danilo Anđušić, koji je bio sjajan na treninzima prethodnih dana, a iako je dao samo dva poena, veliki doprinos je dao i Mateuš Ponjitka", zaključio je Obradović.

Partizan je došao do 13. pobede u Evroligi (14 poraza), dok Efes ima skor 11/16.

U narednom kolu, sledećeg petka, regionalni šampion gostuje kod Olimpije u Milanu.

image