Sport

Igrač moskovskog Spartaka uhapšen u Dubaiju – preti mu izručenje Holandiji zbog šverca kokaina

Ruski mediji preneli da je fudbaler moskovskog Spartaka uhapšen na aerodromu u Dubaiju i da se sada čeka odluka o njegovom izručenju
Igrač moskovskog Spartaka uhapšen u Dubaiju – preti mu izručenje Holandiji zbog šverca kokaina© РИА Новости/Александр Вильф

Kvinsi Promes napustio je Rusiju i momentalno je zadržan na aerodromu u Dubaiju zbog međunarodne poternice na kojoj se nalazi zbog šverca kokaina.

Promes je u Holandiji osuđen na šest godina zatvora zbog učestvovanja u švercu velike količine ove opojne droge, tačnije više od 1,3 tone!

Takođe, prošlog leta je osuđen na godinu i po zatvora jer je nožem izbo rođaka na porodičnoj proslavi, a potom je podneo žalbe na obe presude.

On je stigao sa ekipom u Dubai, gde je bio na mini pripremama. Međutim, po povratku za Rusiju, zaustavljen je na pasoškoj kontroli i nije mogao da nastavi put dalje.

Budući da Holandija nema ugovor o izručenju s Rusijom, 32-godišnji fudbaler dosad je uspešno izbegavao da bude uhvaćen, ali sada bi mogao da bude vraćen u svoju zemlju i poslat na odsluženje zatvorske kazne.

Holandija ima ugovor o izručenju s Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 2021. godine . U njemu se navodi da su se zemlje dogovorile "da izruče svaku osobu unutar svojih teritorija koja se traži u svrhu kaznenog progona ili izvršenja zvanične presude".

Promes je i početkom godine boravio u Dubaiju, ali nije uhapšen jer je tek mesec dana kasnije osuđen za šverc kokaina.

Za "oranje" je nastupio 50 puta, postigao je sedam golova, ali nije član nacionalnog tima od 2021. godine.

Kontroverzni fudbaler je igrao za Go Ahed Igls i Tvente pre prelaska u Spartak Moskvu, zatim je bio u Sevilji i Ajaksu, da bi se u ruski klub vratio na zimu 2021. godine.

image