Sport

Ništa od reprize prošlogodišnjeg finala u Dubaiju - Rubljov diskvalifikovan zbog vikanja na sudiju

Andrej Rubljov neže igrati u finalu ATP turnira u Dubaiju, pošto je eliminisan u polufinalu, u finipu trećeg seta - odlukom sudija. Ruski teniser vikao na linijskog sudiju, pa je diskvalifikovan sa turnira
Ništa od reprize prošlogodišnjeg finala u Dubaiju - Rubljov diskvalifikovan zbog vikanja na sudijuGetty © Christopher Pike

Čudan meč, ili bar veći deo istog, odigrali su Andrej Rubljov i Aleksander Bublik u polufinalu ATP turnira u Dubaiju, a na kraju je Kazahstanac prošao u finale zahvaljujući diskvalifikaciji ruskog tenisera.

Rubljov je dobio prvi set posle taj-brejka (7:4), Bublik se revanširao na isti način (7:5), da bi velika borba u trećem setu bila okončana odlukom sudija da eliminišu ruskog tenisera.

Bublik je poveo 6:5 u trećem setu, a posle njegovog servis gema Rubljov je imao mali nervni slom - vikao je na linijskog sudiju vidno nezadovoljan odlukama.

Iako je Kazahstanac želeo da nastavi meč, glavni sudija turnira uz pomož sudije meča odlučili su da je Rubljov preterao, prekinule meč i dodelile pobedu Bubliku.

Ruski teniser pravdao se da nije koristio "ružne reči", ali odluka sudija nije promenjena.

Rubljov je tako propustio priliku da ponovi uspeh iz prošle godine, kada je igrao finalni meč protiv zemljaka Danila Medvedeva i izgubio.

Upravo Medvedev igra u drugom polufinalu, a protivnik je Francuz Igo Umber.

image
VV inauguration
banner