Sport

Jokić razbio Lebrona pred Đokovićem: Srbin pokazao moć u pobedi Denvera

Najbolji igrač NBA šampiona pokazao je zbog čega je glavnim favorit za još jednu MVP nagradu
Autor: YouTube / Denver Nuggets

Košarkaši Denvera savladali su Los Anđeles Lejkerse na gostujućem terenu 124:114 u okršaju koji su pored parketa gledali i Novak Đoković i Vlade Divac, dok je Nikola Jokić sve vreme dominirao na parketu.

Možda je Lebron Džejms uspeo da ispiše istoriju NBA prebacivši kotu od 40.000 poena u karijeri, ali Somborac je bio taj koji je odneo trijumf. I to na kakav način.

Jokić je meč završio sa 35 poena, 10 skokova i sedam asistencija, pokazavši i Lebronu i ostatku sveta zašto je ponovo glavni favorit za dobijanje nagrade za najkorisnijeg igrača lige.

Jesu mu nedostajale tri asistencije za još jedan "tripl-dabl", ali je zato ponovo bio fenomenalan pri šutu za dva poena - čak 15 od 20 šuteva je pogodio.

Imao je Jokić i podršku u Majklu Porteru junioru (25 poena i 10 skokova) i Džamalu Mareju (24 poena i 11 skokova), pa Lebron sa svojih 26 poena nije mogao ništa nego da posle meča pruži ruku igračima boljeg tima.

Meč u Los Anđelesu pratio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji se u Kaliforniji priprema za početak prvog mastersa u sezoni u Indijan Velsu.

Inače, Denver je sada na trećem mestu u Zapadnoj konferenciji sa 42 pobede i 19 poraza, dok su Lejkersi na 10. mestu sa skorom 33-29.

image