Sport

Kako je Kanselo svojim egom zatvorio vrata kod Pepa Gvardiole

Iako je važio i još uvek važi za jednog od najboljih bekova na svetu, španski mediji otkrili su razlog zbog kojeg Portugalac Žoao Kanselo nije uspeo da izbori svoje mesto u timu Mančester sitija
Kako je Kanselo svojim egom zatvorio vrata kod Pepa GvardioleGetty © Clive Rose

Utisak je da se Kanselo privikao u Barseloni i da će "Blaugrana" vrlo verovatno biti njegov dom i u narednim sezonama.

Brojni evropski mediji navode da će katalonski tim napraviti dogovor za permanentan transfer sa Mančester sitijem i platiti 15 miliona za portugalskog beka.

Mnogi ljubitelji fudbala mišljenja su da je Kanselo idealan za Gvardioline "građane" i da bi trebalo da se vrati u engleski tim, ali do toga izvesno neće doći.

Kao glavni razlog, navodi se specifičan temperament i ego portugalskog fudbalera, koji je "kumovao" svađi sa Pepom Gvardiolom.

Naime, kako prenosi španski novinar Marti Perarnau, odnos Kansela i Gvardiole narušen je nakon jednog meča u kojem je španski stručnjak odlučio da umesto Kansela, meč započne sa Rikom Luisom.

"Kanselo je bio vidno nezadovoljan i zahtevao je da igra", započeo je Pernau.

"Rekao je Pepu: Ja sam Žoao Kanselo i ja moram da igram, a ne neki klinac. Gvardiola je na to imao vrlo jasan negativan odgovor, nakon čega je Kanselo napustio ekipu."

Imao je španski novinar zanimljiv komentar na partije koje Portugalac pruža i u novom klubu.

"Kada Žoao ima samopouzdanja i kada se oseća 'zgodnim', onda tako i igra, najbolji primer je meč sa Portom u Ligi šampiona. Ipak, kada se oseća 'ružnim', onda se to drastično odrazi na terenu."

Tokom karijere, Kanselo je još igrao i za Bajern, Juventus, Benfiku, Valensiju i Inter.

image
VV inauguration
banner