Sport

"Pitanje je da li ćemo Nadala ikada više gledati u Americi"

Španski teniser Rafael Nadal morao je da odustane od učešća na Indijan Velsu, čime je razočarao navijače pred prvi masters u sezoni
"Pitanje je da li ćemo Nadala ikada više gledati u Americi"Getty © Chris Unger / Stringer

Legendarni Majorčanin je objavio da još uvek nije dovoljno spreman za najveća takmičenja, pa je pitanje kada će se zapravo konačno vratiti na teren.

On je nedavno u Las Vegasu igrao egzibiciju protiv Karlosa Alkaraza, a prethodni meč je igrao još početkom januara u Brizbejnu. Sve to prokomentarisao je i nekadašnji broj jedan Džim Kurijer.

"Bio sam u Las Vegasu kada su Rafa i Alkaraz igrali u subotu, mogu da kažem da je Nadal izgledao kompromitovano na tom događaju. Nije imao zamah pri servisu unazad kako je obično kod njegovog servisa, njegove brojke na servisu bile su nešto niže nego što bismo očekivali i nije se kretao tako slobodno. Mada nije ni Karlos", kaže Kurijer.

"Tako da mi je ovo potpuno iznenađujuće, ali je svakako najviše razočaran Rafa. Činio je sve ne bi li sve bilo u redu, nažalost, imao je obnovu povrede i to ga je totalno razočaralo. Ipak, mislim da svi mi shvatamo da je šira slika da bude spreman za Rolan Garos, mislim da je zato odlučio da nije bilo vredno rizika da igra ovde u Indijan Velsu", dodao je Amerikanac.

Kurijer, koji je takođe bivši šampion Rolan Garosa, smatra da Nadal još ima vremena da se spremi.

"Biće još mnogo prilika za njega da se spremi i to na turnirima koje veoma ceni, zar ne? Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim. Velika paleta opcija i očigledno je da će moći da uđe na sve te turnire ako bude hteo. Pitanje je kakav tip rasporeda da mu naprave da bi bio spreman do Rolan Garosa? Ako mu telo to dozvoli, naravno, što mu svi želimo. Bićemo u Parizu i nadamo se da ćemo tamo videti Rafu, a ne samo onu prelepu statuu, jer on zaslužuje da bude tamo, kao što i navijači širom sveta zaslužuju da ga videt tu barem još jednom. Ipak, njegovo telo za sada se ponaša drugačije", poručio je Kurijer.

Amerikanac je takođe dodao da je Španac dobro igrao u Brizbejnu, ali da je posle obnove povrede postalo jasno da nije najspremniji.

"Daje sve od sebe, voleo bi da je ovde u pustinji. Ali ovi tereni su nezgodni i teško je kretati se. Pitamo se sada da li ćemo Rafu ikada više gledati u SAD?", zaključio je Kurijer.

image