Sport

Jokić se poigravao sa Seltiksima, Denver još jednom savladao najbolji tim lige

Nikola Jokić ostvario je svoj 20. tripl-dabl učinak ove sezone i bio najbolji pojedinac Nagetsa u pobedi protiv Bostona 115:109

Kako se bliži kraj regularnog dela sezone, Denver polako podiže formu i sve više liči na tim koji se prošle sezone prošetao plej-ofom i došao do prve NBA titule u istoriji franšize.

Prošle noći u "Bol areni" savladana je ekipa sa najboljim skorom u takmičenju, a zanimljivo je da su Nagetsi slavili i u prvom susretu u Bostonu, kada su naneli prvi poraz Seltiksima na svom terenu u sezoni.

Kao i tada, Nikola Jokić je bio najbolji pojedinac utakmice, a srpski centar upisao je 141. tripl-dabl u NBA karijeri, a 125. u regularnom delu sezone.

Džoker je Seltiksima ubacio 32 poena (šut iz igre 11/13, bez promašenog slobodnog bacanja), uz 12 skokova i 11 asistencija i svojim 20. tripl-dablom u sezoni pomogao Nagetsima da dođu do izuzetno važne pobede u borbi za vrh tabele Zapadne konferencije.

Jokić je tako postao tek četvrti igrač u istoriji takmičenja koji je u više sezona ostvario 20+ tripl-dablova, pošto je prošle upisao 29 takvih nastupa.

Pre njega to je pošlo za rukom Oskaru Robertsonu (pet puta), Raselu Vestbruku (četiri puta), kao i Viltu Čembrlenu (dva puta).

Gosti su bolje otvorili meč u Koloradu, ali se Denver vratio i u drugoj deonici stigao do dvocifrene prednosti.

Seltiksi su držali korak, u nekoliko navrata dolazili i do izjednačenja u trećoj deonici, ali se domaćin još jednom odlepio, a u finišu meča prevagu su donele Jokićeve asistencije.

Džejlen Braun je bio odličan u gostujućem sastavu sa 41 poenom i 14 skokova, ali je jedan od kandidata za MVP priznanje Džejson Tejtum podbacio - ubacio je samo 15 poena, uz šut iz igre 5/13.

Jokića su pratili Džamal Mari sa 19 i Aron Gordon sa 16 poena.

Uprkos porazu, Boston je i dalje ubedljivo prvi tim Istoka, ali i ekipa sa najboljim skorom u NBA - 48 pobeda i 14 poraza.

Nagetsi su i dalje treći na Zapadu sa učinkom od 43 pobede i 20 poraza, ali zaostaju samo jedan trijumf za vodećim Minesotom i Oklahoma Sitijem.

image