Sport

Jović uživo gledao peti uzastopni Lukin tripl-dabl, Dončić se pridružio Vestbruku

Košarkaši Dalasa savladali su ekipu Majamija 114:108, a Luka Dončić upisao je tripl-dabl u petoj uzastopnoj utakmici i tako postao tek drugi čovek kome je tako nešto pošlo za rukom, posle Rasela Vestbruka

Luka Dončić igra u fantastičnoj formi od Ol-star vikenda, a Slovenac je i u petom uzastopnom meču upisao tripl-dabl učinak.

"Magija" je protiv Hita imao 35 poena, 11 skokova i 11 asistencija i tako postao tek drugi košarkaš u istoriji lige koji je u pet uzastopnih mečeva imao tripl-dabl učinak, prvi posle Rasela Vestbruka.

Osim lične statistike, Luka je pomogao Dalasu da doše do važne pobede protiv Majamija i do osmog mesta na tabeli Tapadne konferencije NBA lige.

Za Hit nisu igrali Tajler Hiro i Kevin Lav, pa se Nikola Jović još jednom našao u startnoj petorci Majamija, ali je za nešto više od 15 minuta na terenu imao skroman učinak - 4 poena, 2 skoka i jedna asistencija.

Pored Dončića, u ekipi Mavsa istakao se i Kajri Irving sa 23 poena, dok su goste predvodili Teri Rozije sa 27 i Dankan Robinson sa 19 poena.

Majami, koji je prošle sezone igrao veliko finale sa Denverom, trenutno je sedmi u Istočnoj konferenciji.

Minesota je zadržala prvo mesto na Zapadu pobedom u Indijanapolisu protiv Pejsersa 113:111, Čikago je u San Francisku bio bolji od Golden Stejta 125:122, dok je Finiks savladao Toronto Darka Rajakovića 120:113.

image