Sport

Srbin postao reprezentativac Slovačke - "zlatni orlić" nadomak Evropskog prvenstva

Nekadašnji omladinski prvak Evrope sa selekcijom Srbije, u seniorskoj konkurenciji predstavljaće zemlju u kojoj je nastupao sedam i po godina
Srbin postao reprezentativac Slovačke - "zlatni orlić" nadomak Evropskog prvenstvaGetty © MB Media / Contributor

Srpski internacionalac Aleksandar Čavrić (28) dobio je državljanstvo Republike Slovačke i uskoro će dobiti priliku da debituje za njihov nacionalni tim.

Nekadašnji fudbaler OFK Beograd već sedam i po godina nastupa u Slovačkoj, gde je igrao u redovima Slovana iz Bratislave (trenutno na pozajmici u japanskoj Kašimi), a sada je dobio i njihov pasoš kako bi postao član reprezentacije.

Selektor Slovačke i trener Napolija Frančesko Kalcona objavio je spisak te selekcije za mečeve sa Austrijom i Norveške, a na njemu je i nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije.

Čavrić je još krajem 2022. ušao u proces za dobijanje slovačkog državljanstva, a još prošlog meseca je i sam ofanzivac najavio da bi mu bilo drago da predstavlja Slovačku.

"Pratili smo Čavrića već duže vreme i čekali da dobije potrebna dokumenta. Zajednica je odradila dobar posao. Aleksandar je želeo da predstavlja Slovačku, trebalo bi narednih dana da stigne u Slovačku i preuzme papire. Mislim da bi mogao da nam pomogne", izjavio je Kalcona na konferenciji za medije u sredu.

Čavrić je 2013. godine bio deo omladinske selekcije Srbije koja je postala šampion Evrope, a potom je upisao i 23 nastupa za mladu selekciju. Ipak, nikada nije dobio priliku da zaigra u A selekciji Srbije. Kako se Slovačka plasirala na EURO predstojećeg leta, vrlo je moguće da će Čavrić dobiti priliku da nastupa na tom turniru.

image