Sport

Novak na čelu ATP karavana do sezone na šljaci, Alkaraz i Siner ozbiljno prete

Novak Đoković, uprkos ranom porazu u Indijan Velsu i odustajanja od mastersa u Majamiju, ostaće na prvom mestu ATP rang-liste bar još četiri sedmice
Novak na čelu ATP karavana do sezone na šljaci, Alkaraz i Siner ozbiljno preteGetty © Matthew Stockman

Novak Đoković nije započeo sezona kakao je očekivao – u Australiji nije uspeo da osvoji 25. grend slem trofej u karijeri, a potom je neočekivano rano eliminisan sa mastersa u Indijan Velsu.

Na sve to došla je i informacija da će najbolji svetski teniser propustiti i masters u Majamiju, ali Novak ne mora da brine, bar ne još, za prvo mesto ATP rang-liste.

Naime, Đoković je prošle godine propustio masterse u Kaliforniji i Floridi, pa je čak porazom u trećem kolu Indijan Velsa čak i zaradio poene.

S druge strane, prvi pratioci, Karlos Alkaraz i Janik Siner, brane veliki broj poena sa američke turneje, pa ne mogu da stignu prvo mesto bez obzira na rezultate na ova dva turnira.

Svetski "broj 1" će biti na čelu najmanje do sredine aprila i probiće granicu od 420 sedmica.

Zanimljivo je da će se upravo Alkaraz i Siner sastati u polufinalu Indijan Velsa, a Italijan će, ukoliko trijumfuje, preuzeti drugo mesto na svetu.

Što se Novaka tiče, on bi trebalo da bude nedostižan bar još naredne četiri sedmice, a prvo mesto mogao bi da izgubi tek tokom sezone na šljaci, u zavisnosti od rezultata trojice najboljih tenisera sveta u ovom trenutku.

Očekuje se da će Đokovićev sledeći turnir biti masters u Monte Karlu, nakon čega ga očekuje serija turnira na najsporijoj podlozi.

Pored Rolan Garosa, glavni cilj našem asu tokom leta biće zlatna medalja na Olimpijskim igrama, koje će takođe biti igrane na šljaci pariskog grend slema.

image