Sport

Evroligini "Genijalni umovi" - Željko Obradović podelio košarkašku filozofiju i crtao omiljenu akciju

Evroliga je pokrenula novu emisiju "Genijalni umovi", a gost prve epizode bio je najtrofejniji evropski trener Željko Obradović, koji je govorio o svojim počecima, ali i košarkaškoj filozofiji zahvaljujući kojoj je osvojio devet titula šampiona Evrope

Željko Obradović je najtrofejniji, a po mnogima i najbolji evropski trener u istoriji, pa nije ni čudo što je Evroliga svoju novu emisiju počela sa trenerom Partizana kao prvim gostom.

Trenr Partizana, koji je u karijeri osvojio devet titula šampiona Evrope sa pet različitih klubova, govorio je o svojim počecima i koliko mu je tada pomogao profesor Aleksandar Nikolić.

Žoc je podelio svoju košarkašku filozofiju, rekao da se igra mnogo promenila otkako je počeo da se bavi trenerskim poslom i otkrio da od igrača očekuje da se prilagođavaju situaciji na terenu i igraju pametno.

Obradović je za gledaoce Evroliginog "Jutjub" kanala nacrtao svoju omiljenu akciju i još jednom ponovio da od učinka košarkaša na treningu u velikoj meri zavisi kako će odigrati utakmicu.

image