Sport

Skandal u NBA ligi - mlađi brat Jokićevog saigrača optužen da se kladio na svoje loše partije

Kako prenosi I-Es-Pi-En, NBA liga je pokrenula istragu protiv Džonteja Portera, mlađeg brata Majkla Portera juniora, zbog sumnje da je učestvovao u nizu neregularnih radnji koje podrazumevaju klađenje na sebe
Skandal u NBA ligi - mlađi brat Jokićevog saigrača optužen da se kladio na svoje loše partijeGetty © Dustin Bradford

Vest donosi dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski, koji je potvrdio da se mlađi brat Jokićevog saigrača, a trenutno član Toronta, nalazi pod istragom od strane NBA lige.

Kako se navodi, sporna su dva meča: jedan protiv LA klipersa 26. januara, kao i meč sa Sakramentom 20. marta.

Prvi meč postao je sumnjiv zbog velikog broja uplata na lošu partiju Džonteja Portera, odnosno na manji broj poena, skokova, asistencija i pogođenih trojki.

On je taj meč završio tek posle četiri minuta, zbog povrede oka. 

Iz jedne od najpoznatijih kladionica specijalizovanih za NBA ligu "Draft kings", saopštili su da su opklade na loš meč Portera, donele tog dana ogroman novac jednoj osobi.

Usledio je potom drugi pomenuti meč, kada se Toronto sastao sa Sakramentom, a ponovo je košarkaš kanadskog tima imao problema, zbog kojih je ranije morao da završi meč.

Te večeri je razlog bio taj što se Porter nije osećao dobro.

Društvenim mrežama kruži i snimak sa jedne od utakmica, kada je košarkaš postigao trojku od tablu, nakon čega je imao zanimljivu grimasu na licu.

Ostaje da se vidi kako će proteći istraga, a potom i kakva će biti odluka NBA lige.

NBA liga je u svojoj istoriji imala nekoliko skandala vezanih za klađenje.

Prema pravilu najjačeg klupskog košarkaškog prvenstva, igračima je klađenje zabranjeno, a potencijalne kazne za direktno, ili indirektno klađenje jesu ili novčano, ili čak suspenzijom i raskidom ugovora.

image