Sport

Drakonska kazna za Francuza zbog "nepristojnog gesta" – pokazivao sudijama da su potplaćeni

Momak koji je poznat po svojim ispadima u NBA ligi postavio još jedan negativan rekord
Drakonska kazna za Francuza zbog "nepristojnog gesta" –  pokazivao sudijama da su potplaćeni© Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Centar Minesota timbervulvsa Rudi Gobert kažnjen je sa 100.000 dolara, što je najveća kazna izrečena ove sezone igraču koji nije suspendovan, zbog javnog kritikovanja sudija i "neprikladnog gesta" koji im je uputio tokom utakmice u kojoj je njegov tim u petak uveče poražen od Klivlenda.

Minesota je izgubila rezultatom 113:104 u meču koji je obeležio francuski reprezentativac.

Novčana kazna, koju je potvrdio potpredsednik lige i glavni disciplinski sudija Džo Dumars izrečena je zato što je Gobert uputio "neprikladan i neprofesionalan gest" sudijama.

On je prstima pokazivao znak za novac, aludirajući na to da su arbitri plaćeni da donose odluke protiv njega i njegove ekipe.

To je učinio nakon što mu je sviran šesti faul krajem četvrte četvrtine, a zatim javno kritikovao suđenje u istoj utakmici, saopštila je NBA liga.

"Kazna uzima u obzir Gobertove prethodne slučajeve ponašanja štetnog za NBA u pogledu javnog kritikovanja suđenja", saopštila je američka košarkaška asocijacija.

Gobert je svoj gest, zbog kojeg mu je izrečena tehnička greška, objasnio kao "istinu – i ono u šta zaista veruje".

"Greške se dešavaju. I sudije prave greške. Ali ponekad mislim da je to više od grešaka. Mislim da svi koji su u ovoj ligi znaju. I na tome ću ostati", naveo je Gobert posle utakmice.

Kritikovanje zvaničnika obično donosi kaznu od 10.000 do 30.000 dolara za igrače, iako je Goberov saigrač Entoni Edvards kažnjen sa 40.000 dolara zbog napada na arbitre u januaru.

Minesota je trenutno na trećem mestu Zapadne konferencije sa skorom 44-21, iza aktuelnog šampiona Denvera i prvoplasirane Oklahome.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner