Sport

Šok - Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića!

Posle dvocifrenog broja grend slem trofeja koje su zajedno osvojili, Srbin i Hrvat više ne sarađuju
Šok - Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića!Getty © Shi Tang / Contributor

Neočekivana vest - posle gotovo pet godina saradnje, Novak Đoković i Goran Ivanišević više neće sarađivati, potvrdio je najbolji teniser sveta.

Njihova saradnja završena je posle mastersa u Indijan Velsu, ali više detalja o razlozima razlaza nije poznato u ovom trenutku.

Ivanišević je postao deo Đokovićevog tima u prvoj nedelji Vimbldona 2019. godine, a od tada su Srbin i Hrvat zajedno ostvarili velike uspehe.

Đoković je sa popularnim "Zecom" u boksu osvojio dvocifren broj grend slem trofeja, najmanje po jednom svaki od četiri najveća turnira, ali je prošao i neke bolne trenutke - poput diskvalifikacije sa Ju-Es opena 2020. i deportacije iz Australije 2022. godine.

"Jasno se sećam trenutka kada sam pozvao Gorana u moj tim. Bilo je to 2018. godine, i Marijan (Vajda) i ja smo želeli da dovedemo novu servis magiju u naš tandem. Ne samo da smo doveli servis, već i mnogo smeha, zabave i 'brojeva jedan' na kraju godina, obaranje brojnih rekorda i još 12 grend slem trofeja (i nekoliko finala) od tada. Da li sam spomenuo i dramu?"

Goran i ja smo odlučili da prestanemo da sarađujemo pre nekoliko dana. Imali smo uspona i padova, ali naše prijateljstvo je uvek bilo čvrsto. Šefinjo, hvala za sve, moj prijatelju. Volim te", napisao je Đoković na svom Instagram profilu.

Ostaje da se vidi ko će biti novi glavni trener Novaka Đokovića. Ivanišević je prethodno tokom trenerske karijere sarađivao sa Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

Sledeći turnir na kom će Đoković nastupiti je masters u Monte Karlu, koji počinje 7. aprila.

image