Sport

Fudbalski savez tzv. Kosova traži od FIFA na poklon stadion sa Svetskog prvenstva u Kataru!

Fudbalski savez takozvanog Kosova traži od FIFA da im pokloni montažni stadion 974 iz Katara, na kome će reprezentacija Srbije igrati u trećem kolu Svetskog prvenstva protiv Švajcarske
Fudbalski savez tzv. Kosova traži od FIFA na poklon stadion sa Svetskog prvenstva u Kataru!Getty © Justin Setterfield / Staff

Stadion 974 izgrađen je od brodskih kontenjera i modularnog čelika, a po završetku prvenstva biće poklonjen nekoj od država članica FIFA.

Navodno, jedan od glavnih kandidata da dobije prvi prenosivi stadion je "Fudbalski savez Kosova", čiji predsednik je potvrdio te tvrdnje.

Da se nešto ozbiljno dešava potvrđeno je i u gledanoj emisiji "Rud", koja se emituje na TV Kljun, koja se nalazi u Tirani.

"Obećano je iz FIFA da će jedan od stadiona posle Svetskog prvenstva završiti na tzv.Kosovu", rekao je Dževad Zeka.

Specifičnost stadiona

Stadion koji tzv. Kosovo traži od Katara je po mnogo čemu specifičan. Izgrađen je od 974 brodska kontenjera i prvi je u istoriji koji će biti potpuno razmontiran nakon Mundijala. Kontenjeri su izabrani jer simbolizuju Katarovu orijentaciju prema pomorskoj trgovini, a 974 je ujedno i pozivni broj za Katar.

Provokacija

Srbija će 2. decembra igrati protiv Švajcarske, za koju nastupa više igrača albanskog porekla sa Kosova i Metohije, upravo na tom stadionu, tako da ovo sve možemo da shvatimo kao novu vrstu provokacije.

Uz to, FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije, zbog zastave "Nema predaje" koja se našla u svlačionici "orlova" pred meč sa Brazilom na Svetskom prvenstvu u Kataru, na osnovu optužbe FS tkz. "Kosova". Više o tome pročitajte OVDE.

image