Sport

Grci posle debakla žele Srbina da ih vrati na najveću fudbalsku scenu

Gus Pojet bi lako mogao da ostane bez posla nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo
Grci posle debakla žele Srbina da ih vrati na najveću fudbalsku scenuGetty © Quality Sport Images / Contributor

Fudbalska reprezentacija Grčke nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačku, pošto je u finalu baraža izgubila od Gruzije posle izvođenja penala.

Gruzijci su u Tbilisiju slavili 4:2 u penal seriji (0:0 posle 120 minuta igre) i tako se prvi put kvalifikovali na veliko takmičenje. A sada bi Grci kao rezultat svega mogli da na mestu selektora angažuju Srbina.

Kako javljaju tamošnji mediji, pozicija selektora Gusa Pojeta je ozbiljno ugrožena, a jedan od kandidata da bude njegov naslednik i srpski trener Ivan Jovanović.

Ako se dogodi smena, ona neće doći na red pre juna, jer su tada u Fudbalskom savezu Grčke zakazani izbori za novo rukovodstsvo, pa će tek tada pitanje selektora biti na dnevnom redu.

Pojet će teško ostati na mestu selektora jer Grci ovo smatraju za veliki neuspeh. Jovanović već godinama beleži dobre rezultate u Grčkoj, ovog puta na klupi Panatinaikosa, a među kandidatima su i Fernando Santoš, Jorgos Donis i Manollo Himenes, mada njih trojica rade u klupskom fudbalu.

image