Sport

Đoković: Nemam ideju ko bi mogao da zameni Ivaniševića

Novak Đoković objasnio zbog čega je došlo do razlaza sa trenerom Goranom Ivaniševićem
Đoković: Nemam ideju ko bi mogao da zameni Ivaniševića© R.Z./ATAImages

osle gotovo pet godina saradnje, Novak Đoković i Goran Ivanišević više neće sarađivati, potvrdio je najbolji teniser sveta u sredu, a sada objašnjava i zbog čega su se odlučili na takav korak.

"Goran je pre svega moj i prijatelj moje porodice za života. Posle šest godina pisanja istorije došlo je do zasićenja. Osvojili smo brojne titule, prošli smo kroz 'sito i rešeto' - deportaciju, diskvalifikaciju, prilično neprijatne situacije, ali uvek je bio tu za mene i imao je ljudski odnos prema meni", rekao je Novak Đoković novinarima u Beogradu.

Ljudske vrednosti su uvek izanad svega, zbog tog odnosa i hemije došao je i rezultat, smatra najbolji teniser na svetu.

"Njemu sve najbolje želim, a što se tiče naredne etape, još nemam jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će to neko uopšte da bude. Uvek sam imao trenere uz sebe, ali svakako da će javnost biti blagovremeno obaeštena", poručio je Đoković.

Đoković je u beogradskom Domu omladine prisustvovao premijeri filma o Nikoli Piliću, u čijoj je trenerskoj Akademiji u Minhenu proveo važan deo karijere.

"Bilo je emotivno, prisetili smo se i dana koje sam kao dečak i tinejdžer proveo u njegovoj Akademiji, ali i zajedničkog osvajanja Dejvis kupa 2010. godine. Više puta sam rekao da je on moj teniski otac", rekao je Đoković.

On je istakao da je osvajanje Dejvis kupa dalo veliki podstrek i njemu i Viktoru Troickom i Janku Tipsareviću.

"Ja sam 2011. nanizao 40 pobeda i imao najbolju sezonu u karijeri, Viktor došao nadomak Top 10, a Janko do sedmog mesta. Takođe, njegov primer sa osnivanjem ATP me podstakao da napravim Asocijaciju igrača. Pilić je legenda našeg sporta i uzor", poručio je Đoković.

image