Sport

Raspucani Nagetsi prejaki za Klivlend - monstruozni tripl-dabl Nikole Jokića

Košarkaši Denvera savladali su ekipu Klivlenda 130:101, a Nikola Jokić upisao je 23. tripl-dabl ove sezone - na veoma dominantan način

Iako su još jednom igrali bez Džamala Marija, Nagetsi nisu želeli da upišu treći uzastopni poraz na svom terenu i zahvaljujući nezaustavljivom Nikoli Jokiću i nestvarnom šutu za tri poena došli do ubedljivog trijumfa protiv Kavsa.

Gosti iz Ohaja su zapretili samo na početku meča, da bi Nagetsi brzo došli do svoje igre i prednosti, koja je na poluvremenu iznosila devet poena.

Usledio je ubitačan start treće deonice, gde su, predvođeni Jokićem, košarkaši Denvera došli do +20 i tu je praktično meč bio gotov.

Nastavili su Nagetsi da rešetaju dalekometnom paljbom, Jokić dirigovao svim akcijama ekipe Majka Melouna i na kraju ubedljiv trijumf nije mogao da izostane.

Jokić je utakmicu završio sa 26 poena, 18 skokova i 16 asistencija i tako došao do 23. tripl-dabla u sezoni.

Cela ekipa Denvera šutirala je besprekorno za tri poena - 21 pogodak iz 33 upućena šuta, a veliki doprinos pobedi dali su Kentavijus Kaldvel-Poup sa 22 i Majkl Porter i Redži Džekson sa po 19 poena.

Na drugoj strani Evan Mobli je bio najbolji sa 23, dok je Džaret Alen dodao 19.

Denver je tako iskoristio poraz Minesote od Čikaga 109:101 i preuzeo drugo mesto na tabeli NBA Zapada, dok je i dalje prvi Oklahoma Siti, koji je prošle noći u tesnoj završnici savladao Njujork nikse 113:112.

image