Sport

Rapsodija Bogdana Bogdanovića - "rešetao" Janisov tim, ali nije mogao sam

Reprezentativac Srbije je odigrao jedan od najboljih mečeva u NBA karijeri i to protiv nekadašnjih šampiona, ali Atlanta je svejedno upisala poraz pred svojim navijačima
Rapsodija Bogdana Bogdanovića - "rešetao" Janisov tim, ali nije mogao samGetty © Kevin C. Cox / Staff

Košarkaši Atlante izgubili su od Milvokija 113:122 na domaćem terenu uprkos fenomenalnoj partiji Bogdana Bogdanovića.

Reprezentativac Srbije je bio u sjajnom raspoloženju, pa je bio najbolji pojedinac na meču sa čak 38 ubačenih poena, 10 skokova i četiri asistencije, a za 37 minuta na parketu imao je i jednu ukradenu loptu.

Na sve to, Bogdanović je ubacio pet trojki iz devet pokušaja, ukupno je šutirao 52% iz igre, ali ni njegovo "zatrpavanje" koša Baksa nije bilo dovoljno Hoksima da stignu do trijumfa.

Nasuprot Bogdanoviću, sjajnu partiju je pružio nekadašnji MVP i NBA šampion Janis Adetokunbo, koji je uz 36 poena imao i 16 skokova i osam asistencija. Upravo su Grk i Srbin nakon meča rešili da razmene dresove po uzoru na fudbalere.

No, Bogdanović u svom timu nije imao pravu podršku. Dežonte Marej je ubacio 20 poena, a Diandre Hanter tek 13. Sa druge strane, za Milvoki su odlični bili Kris Midlton sa 21 poenom i Patrik Beverli sa 18.

Atlanti je ovo prvi poraz posle četiri uzastopne pobede, a sa skorom 34-40 je na 10. mestu Istoka i izvesno je da će igrati u plej-inu, mada je sada ostala iza devetoplasiranog Čikaga koji ima učinak 35-39.

Milvoki je poprilično siguran na drugom mestu Istočne konferencije pred poslednjih osam mečeva u regularnom delu sezone.

image