Sport

Bogdanović pred Olimpijske igre: Očekujem spektakl protiv Amerikanaca u Parizu

Bogdan Bogdanović je predvodio Atlantu do pobede nad Čikagom, a posle utakmice govorio je i predstojećem duelu sa Amerikancima na Olimpijskim igrama u Parizu
Bogdanović pred Olimpijske igre: Očekujem spektakl protiv Amerikanaca u ParizuGetty © VCG

Bogdan Bogdanović vodi važne bitke sa Atlantom u NBA ligi, ali razmišlja i o onome što ga čeka oboga leta - Olimpijskim igrama u Parizu.

"Očekujem spektakl. Međutim, taj susret je još uvek daleko, a ja sam glavom ovde i trudim se da na što bolji način privedem sezonu kraju. U kontaktu sam sa Pešićem i saigračima i kada se završi sezona fokusiraćemo se na reprezentaciju", izjavio je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije za "RTS".

Srpski bek šuter bio je najefikasniji igrač Hoksa u važnoj pobedi nad Čikagom.

"Drago mi je da smo pobedili i da sam odigrao dobar meč. Trudimo se da igramo dobro, svaki meč nam je bitan i pruža novu priliku za dokazivanje. Trenutno teško možemo da ispadnemo iz plej-ina, ali bismo mogli da dođemo do devete pozicije", rekao je Bogdanović.

Bogdanović igra odlično ove sezone i prosečno postiže 17 poena po utakmici, ali ističe da mu je timski uspeh važniji od ličnih dostignuća.

"Nadam se da ovo neće biti moja najbolja sezona i da ću nastaviti da napredujem. Mada, draža mi je sezona kada smo igrali finale konferencije, pre svega zbog većeg broja pobeda i uspeha ekipe, a i tada mi je poenterski učinak bio sličan", dodao je Bogdanović.

Košarkaši Srbije igraće u Parizu sa selekcijom SAD već u grupnoj fazi takmičenja, a taj duel zakazan je za 28. jul.

image