Sport

Rukometašice Srbije u trećem šeširu pred žreb EP - ne mogu na Hrvatice

U nedelju je izboren plasman na završni turnir, a za 10 dana će biti poznato ko će biti rivali naših devojaka
Rukometašice Srbije u trećem šeširu pred žreb EP - ne mogu na HrvaticeGetty © Europa Press Sports / Contributor

Ženska rukometna reprezentacija Srbije svrstana je u treći šešir pred žreb za Evropsko prvenstvo u Austriji, Švajcarskoj i Mađarskoj, koji će biti održan 18. aprila u Beču.

U trećem šeširu pored Srbije se nalaze Slovenija, Hrvatska, Poljska, Severna Makedonija i Island i naša selekcija protiv njih neće moći da se sastane u grupnoj fazi.

U prvom šeširu su Norveška, Danska, Crna Gora, Francuska, Švedska i Holandija. U drugi šešir su svrstane Nemačka, Španija, Rumunija, Mađarska, Švajcarska, Austrija, a u četvrti Češka, Ukrajina, Turska, Farska Ostrva, Portugalija i Slovačka.

Pre žreba šest selekcija je već raspoređeno u određene grupe. Mađarska će biti u grupi A (Debrecin), Crna Gora u grupi B (Debrecin), Francuska u grupi C (Bazel), Švajcarska u grupi D (Bazel), Austrija u grupi E (Inzbruk) i Nemačka u grupi F (Inzbruk).

Evropsko prvenstvo održaće se od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Švajcarskoj i Mađarskoj. Grupna faza će se igrati u Debrecinu, Bazelu i Inzbruku, polufinalne grupe u Debrecinu i Beču, a polufinale i finale u Beču.

image