Sport

Partizan u polufinalu Kupa Srbije posle penala, golman Jovanović heroj crno-belih

Fudbaleri Partizana prvi su polufinalisti Kupa Srbije, pošto su na svom terenu posle boljeg izvođenja penala savladali ekipu Voždovca
Partizan u polufinalu Kupa Srbije posle penala, golman Jovanović heroj crno-belih© Dusan Milenkovic/ATAImages

Bio je Partizan bolji rival od Voždovca u većem delu utakmice u Humskoj, ali je do polufinala Kupa Srbije morao da dođe tek posle boljeg izvođenja penala 4:3 (1:1).

Jedini gol za crno-bele u regularnih 90 minuta postigao je Samed Baždar u poslednjim trenucima prvog poluvremena, pošto je iskoristio dubinski pas Aranđela Stojkovića, izborio se za poziciju i savladao golmana Gudžulića.

Po izuzetno sparnom vremenu igrači dve ekipe i nisu mogli da daju svoj maksimum, ali je i u nastavku bilo uzbuđenja.

Voždovac je najbolju priliku za izjednačenje propustio u 70. minutu, kada je Aleksandar Jovanović odbranio penal Džuniora Flemingsa.

Prethodno je Nemanja Nikolić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je Jamajčanin očajno šutirao i golman crno-belih mu je "skinuo" loptu.

Gosti su ipak u finišu meča došli do izjednačenja, a strelac je bio Pirgić u 89. minutu, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Jovanović je već u prvoj seriji odbranio udarac Neškovića, da bi u petoj seriji golman crno-belih izašao kao pobednik iz duela sa Pirgićem i tako doneo Partizanu plasman među četiri najbolje ekipe u takmičenju.

Za Partizan precizni su bili Janković, Nikolić, Antić i Zahid.

Ekipa Igora Duljaja tako je postala prvi polufinalista Kupa Srbije, a u ostalim mečevima sataju se: Čukarički - Vojvodina (sreda, 17.00), Crvena zvezda - Vršac (sreda, 19.00) i Radnički Kragujevac - Novi Pazar (četvrtak, 16.00).

image