Sport

"Uznemirujuće je bilo videti Đokovića u takvom stanju"

Nekada najbolja teniserka sveta je komentarisala nastup Srbina u Monte Karlu, istakavši i pojedine dobre stvari po 24-strukog grend slem šampiona
"Uznemirujuće je bilo videti Đokovića u takvom stanju"Getty © Mateo Villalba / Contributor

Novak Đoković je u Monte Karlu prošle sedmice nastupio na tek trećem turniru u 2024. godini i stigao je do polufinala, gde ga je prvi put u karijeri savladao Kasper Rud.

Nekada najbolja teniserka sveta Žistin Enan komentarisala je taj nastup Srbina u Kneževini i istakla da je bio evidentan Novakov manjak pripreme.

"Uvek je pomalo iznenađujuće, čak uznemirujuće videti ga u tom stanju, ali neophodan mu je ovakav intenzitet takmičenja. Imao je jako malo ritma od početka godine i na ovoj vrsti podloge moraće da izvuče više iz svojih rezervi, jer razmene su duže", rekla je Enan u razgovoru za "Jurosport".

Ona ipak vidi i određene pozitivne stvari kod najboljeg tenisera sveta.

"Temperature udružene sa ovom podlogom, igrači imaju mnogo sa čim da se nose na šljaci. On nije na svom najboljem nivou, ali pobeđuje, stiče samopouzdanje. Videli smo, to što je ušao u polufinale je vratilo osmeh na njegovo lice", izjavila je Belgijanka.

image