Sport

Lebron želi osvetu za Jokićevu "metlu" - Lejkersi protiv Denvera u prvoj rundi plej-ofa

Los Anđeles lejkersi igraće u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige protiv Denvera, pošto su kao gosti savladali Nju Orleans 110:106. Pelikansi će imati još jednu priliku za ulazak u doigravanje, igraće meč protiv Sakramenta, koji je više nego ubedljivo savladao Golden Stejt 118:94

U prvoj rundi plej-ofa NBA lige gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg finala Zapada - Denver će ukrstiti koplja sa Lejkersima.

Posle turbulentne sezone jedne od najpopularnijih franšiza u istoriji košarke, Lejkersi su se domogli plej-ofa, pošto su u prvom meču takozvanog plej-in turnira savladali kao gosti ekipu Nju Orleansa 110:106.

Lebron Džejms je izgleda bio rešen da dobije priliku da se revanšira Jokiću i Nagetsima, koji su ih "počistili" prošle sezone u finalu Zapadne konferencije - 4:0.

"Kralj" je bio najbolji pojedinac meča u Luizijani sa 23 poena i po 9 skokova i asistencija, ali je imao veliku pomoć u saigračima - Dianđelo Rasel je ubacio 21, Entoni Dejvis 20 (uz 15 skokova), a Ostin Rivs je dodao 16.

Pelikansima nije pomogla ni fantastična partija Zajona Vilijamsona, koji je ubacio 40 poena, uz 11 skokova, ali je izostala podrška saigrača.

Ipak, ekipa iz Nju Orleansa imaće još jednu priliku da se domogne plej-ofa, pošto će u baražu igrati sa Sakramentom, koji je oduvao sa terena Golden Stejt 118:94.

Kigen Mari sa 32 i Dearon Foks sa 24 bili su najbolji u pobedničkoj ekipi, a od nekada velikog šampiona ostala je samo senka - Stef Kari bio je najefikasniji sa 22 poena.

Voriorsi su završili sezonu, a posle meča između Nju Orleansa i Sakramenta saznaćemo i poslednjeg učesnika plej-ofa na Zapadu, odnosno ko će biti protivnik prvoplasiranoj Oklahomi u prvoj rundi doigravanja.

image
VV inauguration
banner