Sport

Duga pauza ostavila traga – Nadal se porazom oprostio od Barselone

Najbolji igrač u istoriji turnira gotovo izvesno se oprostio porazom u drugom kolu
Duga pauza ostavila traga – Nadal se porazom oprostio od BarseloneGetty © David Ramos

Rafael Nadal izgubio je od Aleksa de Minora rezultatom 7:5, 6:1, u meču koji bi vrlo verovatno mogao da bude njegov poslednji u Barseloni.

Nadal je najavio da će mu ovo verovatno biti poslednja sezona u bogatoj karijeri i na jednom od njemu omiljenih turnira nije uspeo da napravi značajniji rezultat.

"Bik sa Majorke" odigrao je u utorak prvi meč još od januara i blistavom partijom protiv Flavija Kobolija najavio povratak, ali je dan kasnije naišao na nepremostivu prepreku.

De Minor igra u životnoj formi poslednjih nekoliko meseci, ali je Rafa bio taj koji je najveći krivac za neuspeh.

Vidi se da je i dalje teniski "zarđao", nema karakteristične oštrine i emocije, donosi loše odluke na terenu, a servis mu zbog poteškoća koje oseća služi samo da započne poen.

Australijanac je imao jasan plan od samog starta – igrao je drop-šotove kada god je mogao, terao rivala na mnogo trčanja i odmah mu poremetio koncepciju. Već na startu je napravio brejk i uspostavio kontrolu, ali je osvajač 22 grend slem titule pokazao zašto važi za najvećeg borca u istoriji tenisa.

Zaigrao je mnogo angažovanije, vratio se iz rezultatskog minusa i uveo set u neizvesnu završnicu.

Međutim, desio se još jedan traljav gem, prepustio je brejk popularnom "demonu", koji je nakon skoro 70 minuta došao u vođstva u setovima.

Tada je i slomio otpor Nadala jer je Španac od tog trenutka bio u "slobodnom padu". Dva puta mu je oduzeo servis u nastavku i potom rutinski priveo meč kraju.

On će u sledećoj rundi igrati protiv pobednika meča Danijel Altmajer – Artur Fis.

ATP turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 2.782.960 evra.

image