Sport

Nadal komentarisao Cicipasove reči: Glupost je nazvati me favoritom

Rafael Nadal odgovorio je na izjavu Stefanosa Cicipasa da svi znaju za šta je "bik sa Majorke" sposoban na turniru u Barseloni, rekavši da je svima jasno da više ne može da se svrstava među favorite
Nadal komentarisao Cicipasove reči: Glupost je nazvati me favoritomGetty © Manuel Queimadelos/Quality Sport Images

Nadal se u utorak vratio na teren ubedljivim trijumfom protiv Italijana Kobolija, ali to kao da nije bilo dovoljno Špancu da sebe smatra favoritom na jednom od omiljenih ATP turnira - u Barseloni.

Stefanos Cicipas, koji je u nedelju osvojio titulu na mastersu u Monte Karlu, govorio je o Nadalu u superlativima, rekavši da je "bok sa Majorke" jedan od glavnih favorita da se domogne finala u Kataloniji, bez obzira na povrede.

"Svi znamo za šta je Rafa sposoban i kako brzo ume da se prilagodi na svojoj omiljenoj podlozi - šljaci, Ne bi me čudilo da se Rafa nađe u finalu u Barselonu, to je ipak činio iznova i iznova", reko je Cicipas posle osvajanje trofeja u Kneževini.

Ipak, Nadal, koji na šljaci nije igrao gotovo dve godine, a poslednji takmičarski meč odigrao je još u januaru, kao da se naljutio na takvu opasku.

"Da budemo iskreni - to je glupost, Stefanos zna da to nije tako. Verujem da ima mnogo respekta prema svemu što sam radio na ovom turniru, ali svi znaju da više nisam favorit da osvojim turnir", rekao je Nadal novinarima.

Španac je ponovio da će razmišljati meč po meč, a u drugom kolu Barselone rival će mu biti Australijanac Aleks de Minor. Taj duel na programu je u sredu kasno popodne.

image