Sport

Jovićev Majami poslednji učesnik plej-ofa na Istoku, Pelikansi osmi na NBA Zapadu

Košarkaši Majamija savladali su ekipu Čikaga 112:91 i zakazali duel sa Bostonom u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. Na Zapadu do osmog mesta stigli Pelikansi, koji su sa 105:98 bili bolji od Sakramenta

Prošlogodišnji finalista NBA lige uspeo je da se dokopa plej-ofa u poslednjem času - Majami je bio bolji od Čikaga i zauzeo osmu poziciju u doigravanju.

To znaći da će tim Erika Spolstre, u kom je ponovo starter bio Nikola Jović, u prvom kolu plej-of serije igrati protiv najbolje ekipe regularne sezone - Boston seltiksima.

Majami je pitanje pobednika meča sa Bulsima rešio već u prvoj četvrtini, koju je Hit dobio 34:17.

Uspeli su gosti da prepolove razliku do poluvremena, ali usledila je još jedna ubedljiva deonica Majamija 35:23, što Bulsi nisu uspeli da nadoknade u završnici.

Tajler Hiro je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 24 poena, ali je dodao i 10 skokova i 9 asistencija, dok je Haime Hakez dodao 21.

Nikola Jović je kao starter na terenu proveo gotovo 27 minuta i ubacio pet poena, uz šest skokova i dve asistencije.

U poraženoj ekipi istakao se Demar Derozan sa 22 poena, Nikola Vučević postigao je 16, uz 14 uhvaćenih lopti.

Poslednji učesnik plej-ofa Zapadne konferencije je ekipa Nju Orleansa, koja je iskoristila prednost domaćeg terena protiv Sakramenta 105:98.

Pelikansi su u prvom poluvremenu stekli dvocifrenu prednost, koja je u poslednjoj deonici iznosila i 20 poena, pa je ekipa Vilija Grina obezbedila duel sa Oklahoma Sitijem.

Pobednik je igrao bez Zajona Vilijamsona, a najbolji su bili Brendon Ingram sa 24 i Jonas Valančijunas sa 19 poena, na drugoj strani Diaron Foks je ubacio 35.

Plej-of NBA lige počinje večeras.

image
VV inauguration
banner