Sport

Igra se 173. "večiti derbi" - Zvezda za titulu, Partizan bi da unese dramu

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće na "Marakani" 173. "večiti derbi". Ukoliko trijumfuje domaćin, stekao bi ogromnih 10 bodova prednosti i praktično obezbedio titulu, crno-beli bi pobedom prišli na četiri boda minusa i uneli bi dramu u završnicu sezone. Utakmica se igra od 18 časova, prenos uživo pratite na našem portalu
Igra se 173. "večiti derbi" - Zvezda za titulu, Partizan bi da unese dramu© Dusan Milenkovic/ATAImages

Ekipa Crvene zvezde u 173. "večiti derbi" ulazi sa pristojnom bodovnom zalihom i kao veliki favorit, a za to ima nekoliko razloga.

Crveno-beli su u boljoj formi od rivala, imaju 10 bodova prednosti i sigurnost, a nije nevažna ni činjenica da je Partizan poslednji put na stadionu "Rajko Mitić" trijumfovao još 2017. godine.

Sve to daje nadu i optimizam ekipi Vladana Milojevića da može da odigra još jedan dobar meč, a u slučaju pobede crveno-beli bi praktično obezbedili novu titulu šampiona Srbije.

Ali, pita se i Partizan, iako crno-beli imaju mnogo problema.

Pored neugodne tradicije, Partizan će najvažniji meč u sezoni igrati i bez trenera Igora Duljaja, koji je kažnjen zbog četvrtog žutog kartona u sezoni, pa će ekipu sa klupe predvoditi pomoćnik Albert Nađ.

Crno-beli utakmicu dočekuju posle poraza na Banovom brdu, koja je poljuljala samopouzdanje igračima pred "večiti derbi".

Povređen je i golman Aleksandar Jovanović, koji bi ipak trebalo da se nađe među stativama, a očekuje se povratak u tim i najboljeg strelca Mateusa Saldanje, koji nije igrao još od prošlog derbija, 9. marta.

Zvezda je tada bila dominantni rival na "Marakani", ali je Partizan uspeo da izvuče bod - 2:2.

Glavni sudija 173. "večitog derbija" biće Pavle Ilić, koji je delio pravdu i na poslednjem duelu dve ekipe.

Zanimljivo je da će se ista dva rivala sastati još jednom za četiri dana, na istom mestu, u okviru polufinala Kupa Srbije.

Utakmica nad utakmicama počinje od 18 časova, a tok meča i promene rezultata možete pratiti uživo na našem portalu.

image
VV inauguration
banner