Sport

Duljaj pred derbi: Sudija pokazao nepoštovanje prema igraču Partizana, ovo je mali korak za fudbal

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je pred meč sa Crvenom zvezdom da pre svega želi da 173. "večiti" derbi protekne u sjajnoj atmosferi i bez incidenata
Duljaj pred derbi: Sudija pokazao nepoštovanje prema igraču Partizana, ovo je mali korak za fudbal© FK Partizan / Miroslav Todorović

"Prvo bih želeo da poželim sinu Dejana Stankovića da što pre ozdravi i dam podršku mom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije u borbi koju vodi njegov najstariji sin Stefan. Želim da pozdravim Dejana i da mu poželim da njegov sin što pre ozdravi", rekao je Duljaj na početku konferencije za medije.

Utakmica 31. kola Superlige Srbije, odnosno prvog kola plej-ofa, igra se u subotu od 18.00 časova na stadionu "Rajko Mitić". Duljaj neće voditi ekipu zbog suspenzije, a na klupi će sedeti njegov pomoćnik Albert Nađ.

"Specifična situacija, i ja sam jednom prilikom vodio ekipu tako u Evropi kad je Aleksandar Stanojević bio suspendovan. Imaću komunikaciju sa Nađem, pa molim sve koji imaju moj broj da me ne zovu tokom utakmice", podvukao je Duljaj.

Partizan se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli sa sedam bodova manje od Zvezde.

"Svaki derbi je važan, a nas čekaju dva derbija u četiri dana. Vidim da je interesovanje manje nego za derbi igran u martu. Možda je to zbog toga što nas već u sredu čeka novi derbi, u polufinalu Kupa. Moj kolega Vladan Milojević, moj Šumadinac, ima na raspolaganju odličan tim. Iznenađenja nekih teško da će biti kad su u pitanju igrači i taktika", istakao je Duljaj.

Poseban komentar on je imao na izbor sudije Pavla Ilića, koji je sudio i prethodni derbi.

"Znate kako, publika najbolje vidi kada su neke stvari u pitanju, kada je suđenje... Voleo bih da ni treneri ni sudije ne budu ti o kojima će da se priča posle meča, već igrači, momenti, golovi, da se to prepričava. Ambijent na terenu. Verujem da je to veliki korak za sudiju, ali mali za fudbal. Suđenje neću komentarisati, ali moram da istaknem jednu stvar. Kada sam pričao o nepoštovanju, pravim i ja greške, uradim nešto što nije dostojno trenera Partizana i stidim se kada to uradim. Sudija je pokazao nepoštovanje prema Zahidu i niko to nije sankcionisao. Nije to sportski i treba sudije da ostavimo na strani, kao trenere, da glavni akteri budu igrači. Ljudi njih žele da vide, svoje idole. Da vide sportski ambijent, biće navijači oba tima na nivou i uveličaće spektakl. Gleda ovaj meč dosta ljudi. Agenti, strani mediji, moramo da pošaljemo pravu, sportsku priču", jasan je Duljaj aludirajući na momenat kada je sudija Ilić uz psovku rekao Zahidu da umukne.

Trener crno-belih je rekao da ne zna da li će na raspolaganju imati golmana Aleksandra Jovanovića.

"Kad je u pitanju zdravstveni bilten ekipe, golman Jovanović i dalje ima bolove, povreda je teža nego što se u prvi mah činilo. U dogovoru sa njim i doktorom donećemo konačnu odluku o njegovom učešću na derbiju. Što se tiče Mateusa Saldanje on će posle dužeg vremena biti u konkurenciji za meč", zaključio je Duljaj.

image
VV inauguration
banner