Sport

Novak želi na Olimpijske igre 2028. godine

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da da mu je najvažniji cilj u aktuelnoj godini zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i da želi da učestvuje na narednim Igrama, koje će se 2028. godine održati u Los Anđelesu
Novak želi na Olimpijske igre 2028. godineGetty © Eurasia Sport Images

Iako nije poznat kao neko ko previše voli da planira dugoročno, Novak Đoković je izjavom zaintrigirao sportski svet.

Novak je na svečanosti u Madridu, dobio priznanje za najboljeg sportistu na svetu.

Peti put u karijeri je bio dobitnik "Laureus" nagrade, čime se izjednačio na listi rekordera sa Rodžerom Federerom.

Iako uskoro puni 37 godina, Srbin je izrazio želju da nastupa na Olimpijskim igrama 2028. godine.

"Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Verujem da je to moguće, da ne verujem, ne bih ni igrao. Uvek morate da verujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na Igrama u Los Anđelesu 2028, ali nikada ne znate šta će se desiti", izjavio je Đoković u Madridu.

Najbolji svetski teniser je odlučio da propusti masters u prestonici Španije.

"Pripremam telo za Rolan Garos, Vimbldon, Igre i Ju-Es open i ovaj period je izuzetno važan za mene. Planiram da učestvujem na Mastersu u Rimu za dve nedelje. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu. Još sam mlad, ostaje mi mnogo vremena za igranje", kroz osmeh i šalu je rekao Đoković.

Na dodeli nagrade namenjene najboljem sportisti na svetu, Novak je sreo nekadašnje i sadašnje "ljute" rivale - Nadala i Alkaraza.

"Mnogo poštujem Rafu, dobra je osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu nikakvu prognozu, ali neverovatno je šta je sve uradio u svojoj karijeri, kao sportista ali i sa svojom suprugom i fondacijom jer je inspirisao mnogo mladih širom sveta", istakao je Đoković.

"Sjajno je što imamo Alkarasa i Sinera koji prave velike stvari u svojim godinama. Veoma brzo napreduju i želim im sve najbolje", zaključio je Novak.

image