Sport

Saslušanje povodom izručenja Kvinsija Promesa biće održano sledeće nedelje

Saslušanje o ekstradiciji holandskog profesionalnog fudbalera Kvinsija Promesa, kako bi se donela odluka da li će biti predat vlastima u Holandiji, verovatno će biti održano sledeće nedelje, javio je holandski "RTL njuz" pozivajući se na sudske dokumente
Saslušanje povodom izručenja Kvinsija Promesa biće održano sledeće nedeljeGetty © Mike Kireev/NurPhoto

U Holandiji je raspisana poternica za Promesom, zbog optužbe za trgovinu kokainom, kao i odvojene optužbe vezane za ubod nožem člana porodice.

Bivši fudbaler Ajaksa i holandski reprezentativac, uhapšen je pre mesec dana na aerodromu u Dubaiju na osnovu optužbi tamošnjih vlasti i zato što se njegovo ime našlo na Interpolovoj listi poznatih begunaca.

Očekuje se da ročište za ekstradiciju počne 2. maja, javio je "RTL".

Promes je bio u Dubaiju na trening kampu sa sadašnjim klubom, Spartakom iz Moskve, kada je priveden zbog saobraćajnog prekršaja.

Holandski TV kanal podseća da je Promes napustio mesto nesreće i da nije platio pričinjenu štetu.

Prvo mu je bilo dozvoljeno da sačeka saslušanje za ekstradiciju na slobodi, ali je prošlog meseca ponovo vraćen u pritvor.

Promes je u februaru osuđen na šest godina zatvora zbog umešanosti u međunarodnu trgovinu drogom, a prethodno mu je izrečena kazna od godinu i po dana zbog pokušaja ubistva rođaka.

Promes je uložio žalbu na oba slučaja.

Apelacioni sud u Amsterdamu održaće 20. septembra statusnu raspravu u vezi sa okrivljenim.

image
VV inauguration
banner