Sport

Nadal o stanju u kojem se nalazi: I Novak je moja generacija, ali...

Jedan od najboljih tenisera svih vremena gotovo izvesno igra svoju poslednju sezonu u profesionalnoj karijeri
Nadal o stanju u kojem se nalazi: I Novak je moja generacija, ali...Getty © Irina R. Hipolito/Europa Press Sports/Contributor

Španski igrač Rafael Nadal osvrnuo se na učinak Novaka Đokovića kada je upitan da prokomentariše velike uspehe mladih asova Janika Sinera i Karlosa Alkaraza.

Siner i Alkaraz su eksplodirali u prethodnih godinu i po dana, došli do samog vrha i najveći su izazivači za tron koji i dalje čuva Đoković.

Za to vreme, Nadal ne uspeva da se vrati u željenu formu nakon duge pauze zbog povrede, a osvrćući se na učinak mladih igrača, nije zaboravio i one starije.

"Ne znam šta da kažem, nemam ideju", počeo je Rafa.

"Naravno da su oni sjajni igrači, ali istovremeno, ako sve to stavimo u drugu perspektivu, Novak Đoković je osvojio tri od četiri grend slema i igrao u još jednom finalu. On je neko iz moje generacije. Ipak, oni rade zadivljujuće stvari."

On je dodao da igrači starije generacije i dalje pokazuju visok takmičarski nivo u duelima sa mladim šampionima.

"Igrači moje i sličnih generacija, možda imaju malo bolje brojke, ali sličan je nivo na kojem smo mi bili dugo vremena. I dalje imaju mnogo uspeha. Tenis, istina, ima nove uzbudljive šampione, ali istovremeno, stvari se nisu promenile tako mnogo."

"Bik sa Majorke" jedan je od najvećih boraca u istoriji sporta, osvojio je 22 grend slema i od njega se uvek očekuje najviši nivo.

"Mislim da se ljudi nadaju da će se kod mene sve rešiti i da ću nastaviti. Uvek sam bio pozitivan. Miran sam, nisam očekivao prevelike stvari. Sve je nekako prirodno, smireno. Izaći ću na teren, igrati, pokušati da se zabavim, na mestu na kojem sam oduvek imao velike izlive ljubavi i podrške, a ako žele da urade nešto, uradiće. Ništa ne moraju da mi dokažu, dali su mi dovoljno podrške tokom karijere", zaključio je Nadal.

image
VV inauguration
banner