Sport

Jokić pokorio i Los Anđeles, Denver ponovo može da "ometla" Lejkerse

Aktuelni šampioni došli na korak do plasmana u polufinale Zapadne konferencije
Jokić pokorio i Los Anđeles, Denver ponovo može da "ometla" Lejkerse© Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Košarkaši Denvera pobedili su Los Anđeles lejkerse kao gosti rezultatom 112:105 i poveli 3-0 u prvoj rundi plej-ofa NBA lige.

Nagetsi su na krilima srpskog asa Nikole Jokića još jednom nadigrali "jezerdžije" i sada imaju priliku da se u narednu fazu plasiraju maksimalnim učinkom, baš kao i prošle godine.

Pre 12 meseci, na putu do svoje prve titule u istoriji, franšiza iz Kolorada je u finalu Zapada "ometlala" Lebrona Džejmsa i družinu, kojima se sprema sličan scenario.

Jokić je na terenu proveo 39 minuta i za to vreme postigao 24 poena, uz 15 skokova i devet asistencija. Momak iz Sombora je iz igre šutirao 9/13, a sa linije za slobodna bacanja 6/7.

Domaćin je, baš kao i pre nekoliko dana u Denveru, bolje otvorio susret i to serijom 8:0. Imali su Lejkersi i dvocifreni višak u prvoj deonici (27:17), ali nisu uspeli da sačuvaju prednost.

Već u drugom periodu gosti su prepolovili zaostatak, a onda i furiozno otvorili treću četvrtinu, kada su i slomili otpor rivala. Rezultatski su se odlepili, do kraja odbili svaki napad Lejkersa i rutinski priveli meč kraju.

Pored Jokića, čak trojica igrača Denvera imalo je 20+ poena. Gordon je bio najefikasniji sa 29 (takođe 15 uhvaćenih lopti9, Džamal Marej 22, dok je i Majkl Porter junior kompletirao dabl-dabl (20 poena i 10 skokova).

U poraženom timu, Entoni Dejvis je postigao 33 poena i uhvatio 15 skokova, dok je spomenuti Džejms duel završio sa 26 poena i devet uspešnih dodavanja. Potpuno je podbacio Dianđelo Rasel koji je meč završio sa nula poena.

Naredna utakmica igra se u noći između subote i nedelje u 2.30 po srednjoevropskom vremenu. Tada će Denver imati šansu da završi seriju i plasira se u polufinale Zapada.

image
VV inauguration
banner