Sport

Baražna paljba Jovićevog Majamija u "Gardenu", Oklahoma ubedljiva protiv Pelikansa

Ekipa Majamija savladala je Seltikse u Bostonu 111:101 i izjednačila rezulat u NBA plej-of seriji na 1:1, dok su Tanderi ubedljivim trijumfom protiv Nju Orleansa 124:92 došli do prednosti od 2:0 u plej-ofu Zapadne konferencije

Odličan meč odigrao je Majami u "Gardenu" i napravio brejk protiv najbolje ekipe iz ligaškog dela takmičenja - 111:101.

Gosti su imali egal tokom prvog poluvremena, da bi u nastavku utakmice jakom odbranom poptuno poremetili igru Seltiksa i na kraju došli do izjednačenja u seriji 1:1.

Gosti su fenomenalno šutirali za tri poena - ubacili su čak 23 trojke iz 43 pokušaja, na šta Seltiksi nisu imali odgovor.

Tajler Hiro je predvodio "Vrelinu" sa 24 poena i 14 asistencija, Bem Adebajo je dodao 21 poena i 10 skokova, dok je zapaženu rolu imao i Nikola Jović.

Reprezentativac Srbije na terenu je proveo 25 minuta i za to vreme upisao 11 poena (trojke 3/4), 9 skokova i 6 asistencija.

Bostonu nisu pomogli ni Džejlen Braun sa 33, ni Džejson Tejtum sa 28 postignutih poena, pošto jednostavno nisu imali podršku ostatka ekipe.

Treći meč serije igra se u noći između subote i nedelje na Floridi.

Dok prvi nosilac na Istoku već ima problema, na Zapadu potpono drugačija priča - ekipa Oklahoma Sitija je ubedljivo savladala Pelikanse 124:92.

Domaćin je već u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost, koju je do kraja meča samo uvećavao i došao do prednosti od 2:0 u seriji.

Šej Gildžus-Aleksander bio je najefikasniji pojedinac meča sa 33 poena, dok je Čet Holmgren dodao 26.

U poraženoj ekipi, koja je još jednom igrala bez povređenog Zajona Vilijamsona, bolji od ostalih bio je Jonas Valančijunas sa 19 poena.

image
VV inauguration
banner