Sport

Nadal nije za staro gvožđe – madridski triler je pripao "kralju šljake"

"Bik sa Majorke" pokazuje da se polako vraća u formu i posle dugo vremena će se boriti za završnicu nekog turnira
Nadal nije za staro gvožđe – madridski triler je pripao "kralju šljake"Getty © Julian Finney

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrto kolo mastersa u Madridu pobedom nad Pedrom Kaćinom iz Argentine, rezultatom 6:1, 6:7 (5:7), 6:3.

Nadal, koji je pet puta osvajao trofej u "Magičnoj kutiji", ponovo je iza sebe imao pune tribine koje su ga nosile do novog važnog trijumfa.

Prvi put posle mnogo vremena "bik sa Majorke" je nanizao tri pobede, a činilo se da bi duel mogao da traje mnogo kraće posle prvog seta.

Osvajač 22 grend slema izašao je na madridsku šljaku potpuno "našpanovan", sve je u njegovoj igri funkcionisalo i potpuno je pregazio rivala u uvodnom setu.

Međutim, Kaćin je uzvratio u nastavku i najavio veliku borbu brejkom na startu drugog. Rafi je probleme pravio bekhend i konstantno je bio u zaostatku. Dva puta je vraćao brejk, ali u taj-brejku je ipak popustio.

Argentinac je bio hrabriji i odlučniji na važnim poenima i izborio odlučujući set.

"Momentum" je bio sada na njegovoj strani, ali je Nadal pokazao da još nije za staro gvožđe. Odmah mu je oduzeo servis, potom izgubio prednost, ali je novim brejkom zadao odlučujući udarac i potom posao završio za nešto više od tri sata rovovske borbe.

Nadal je 15. put u karijeri prošao u četvrto kolo Madrida, gde ga očekuje duel sa Jiržijem Lehečkom, koji je eliminisao našeg Hamada Međedovića.

Ukoliko pređe i narednu prepreku, protivnik Nadalu u četvrtfinalu biće pobednik susreta Danil Medvedev – Aleksander Bublik.

image