Sport

Dončićev čas košarke u Los Anđelesu - brutalni Luka doneo Dalasu meč loptu

Košarkaši Dalasa stigli su nadomak plasmana u polufinale Zapadne konferencije, pošto su u Los Anđelesu savladali domaće Kliperse 123:93
Autor: YouTube / FreeDawkins

Ubedljiv trijumf Maveriksima je doneo vođstvo od 3-2 u seriji koja se igra na četiri pobede, a ponovo je u centru zbivanja bio neverovatni Luka Dončić.

Slovenac je sa 35 poena, sedam skokova i 10 asistencija predvodio tim iz Teksasa do izuzetno važnog "brejka" na gostovanju u Kaliforniji kojim je njegov tim sada favorit da prođe dalje.

Dončića je pratio Maksi Kleber sa 15 poena, dok su Kajri Irving i Džejden Hardi dodali po 14. Sa druge strane, u timu Klipersa ništa nije funkcionisalo kako treba pa su na kraju zabeležili poraz od čak 30 poena razlike.

Ivica Zubac i Pol Džordž su ubacili po tek 15 poena, dok je Norman Pauel dodao 14, a sa tek 37 odsto ubačenih šuteva na nivou čitavog tima bilo je jasno da Klipersi tako ne mogu da stignu do trijumfa.

Sledeći meč je na programu u noći između petka i subote, a Dalas će biti domaćin na svom parketu. Ukoliko trijumfuju plasiraće se u narednu rundu gde već uveliko čeka prvi nosilac, Oklahoma.

image