Sport

"Đoković me zove na telefon, a ja mislio da je prevara - zbog njega sam danas ovde"

Novak Đoković nije igrao na mastersu u Madridu, ali je svejedno produžio svoju vladavinu na ATP listi zbog čega će biti najbolji teniser sveta i na svoj 37. rođendan
"Đoković me zove na telefon, a ja mislio da je prevara - zbog njega sam danas ovde"Getty © Quality Sport Images / Contributor

Profesionalnu karijeru započeo je još 2003. godine, osvojio je 24 grend slema i prigrabio sve najveće rekorde, pa nije ni čudo da je inspiracija nadolazećim teniserima - poput Jakuba Menšika.

Ovaj češki teniser otkrio je u intervjuu za "Ekip" kako mu je Novak Đoković otvorio svoja vrata 2022. godine, nakon što je dobio poziv da sa njim trenira uoči jednog od najvećih turnira na svetu.

Bilo je to 2022. godine, pred Vimbldon, nakon što je Đoković imao dobro poznate probleme u Australiji početkom godine.

"Odmarali smo se kada je, pravo niotkuda, stigao telefonski poziv od Đokovića. Bio je sa srpskog broja koji nismo znali. Mislili smo da je prevara, ali je to zaista bio on. Novak je moj idol, možete da zamislite koliko sam bio radostan", počeo je Menšik.

"Teretana, ručak, oporavak… Sve što je on radio, radio sam i ja. Mnogo stvari sam tada razumeo. Gledao sam ga, trudio da analiziram kako on funkcioniše, kako se zagreva, rasteže, oporavlja. On mi je preporučio mnoge kontakte, dao nam telefonske brojeve. Mnoge stvari su došle na mesto zahvaljujući njemu. Bilo je to pred Vimbldon, tako da sam mogao da posmatram njegove specifične pripreme za grend slem turnir, sve one sitne detalje svakodnevnog života."

"Đoković nam je otvorio vrata, a bila su potpuno zatvorena", uključio se u razgovor i Tomaš Jozefus, Menšikov trener.

Novak je idol najmlađem teniseru među prvih 100, rođenom 1. septembra 2005. godine.

"Moja teniska inspiracija je Đoković. Zbog njega sam počeo da igram tenis, bez njega ne bih bio ovde gde sam. Najveći san mi je dvoboj s Novakom na Australijan openu. Naravno, ja bih pobedio", zaključio je mladi Čeh.

image