Sport

"Grazie Romanista" - Novak posle gotovo decenije ostao bez kondicionog trenera

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je da kondicioni trener Italijan Marko Paniki, sa kojim je sarađivao skoro 10 godina, nije više deo njegovog tima
"Grazie Romanista" - Novak posle gotovo decenije ostao bez kondicionog treneraGetty © Srdjan Stevanovic

Novak je i dalje najbolji teniser na svetu, iako ove godine nije osvojio turnir, a preskočio je i mastersu Madridu, koji je u toku.

"Grande Marko, kakve smo neverovatne godine saradnje imali. Stigli smo do vrha, osvojili titule, oborili rekorde, ali najviše od svega, uživao sam u našim najobičnijim danima treniranja u teretani i van nje. Beskrajni sati 'karciofinija' i smeha zbog kojih sam se osećao super motivisanim da se pripremim za uspeh", napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Novak je nedavno raskinuo saradnju i sa Goranom Ivaniševićem, a tokom turnira u Monte Karlu u boksu je sedeo Nenad Zimonjić.

"'Grazie Romanista' (kako te Goran zove) za svu energiju, trud i vreme koje si uložio da me učiniš najboljim mogućim igračem i osobom kakva mogu da budem. Šaljem ti puno ljubavi i vidimo se uskoro u Rimu", napisao je Đoković i nagovestio da će nastupati na sledećem velikom turniru - mastersu u prestonici Italije.

image