Sport

Skandal u Crnoj Gori - navijači upali na teren i napali sudiju

Utakmicu u Nikšiću obeležio je nemili događaj zbog su igrači dva tima, ali i sudije, na neko vreme završili u svlačionici
Skandal u Crnoj Gori - navijači upali na teren i napali sudiju© Instagram / screenshot / balkanskinavijaci

Ružne scene viđene su u fudbalskom šampionatu Crne Gore, gde je utakmica 33. kola Prve lige između Sutjeske i Petrovca bila prekinuta gotovo 50 minuta.

Razlog za to bio je upad navijača na teren koji nisu bili zadovoljni suđenjem glavnog arbitra.

Kako javljaju crnogorski mediji, navijači Sutjeske upali su na teren nakon što je sudija Dejan Marković poništio pogodak tima iz Nikšića, a jedan od huligana pokušao je da ga tom prilikom i udari.

Na sreću, on u tome nije uspeo jer su već bili reagovali policajci, kao i igrač domaćeg tima Srđan Krstović. Arbitri, a potom i igrači, povukli su se u svlačionicu dok se situacija nije smirila.

Sutjeski je bio poništen pogodak Dragana Grivića, nakon čega je i nastao problem, a Petrovac je po nastavku meča uspeo da slavi 1:0 golom Adnana Bašića u 9. minutu.

Ovo je drugi incident na terenima elitne crnogorske lige u poslednjih nekoliko dana. U prethodnom kolu, takođe na meču koji je igrala Sutjeska, navijači Budućnosto su negodovali zbog nerešenog rezultata njihovog tima, da bi potom golman Đorđije Pavličić udario pesnicom saigrača Igora Ivanovića.

image