Sport

Novak prvi na svetu do kraja Rolan Garosa – u Rimu pravi zalihu, a onda ono glavno!

Novak Đoković je u 2024. godini odigrao tek četiri turnira i na njima zabeležio učinak od 11 pobeda i četiri poraza
Novak prvi na svetu do kraja Rolan Garosa – u Rimu pravi zalihu, a onda ono glavno!Getty © Clive Mason / Staff

Uprkos slabom startu sezone, najbolji teniser sveta je i dalje na čelu ATP liste i zbog drugih dešavanja na Turu, na toj poziciji će sigurno ostati makar do 10. juna!

To znači da će Đoković biti najbolji teniser sveta bar dok ne stigne do brojke od 428 sedmica na vrhu, čak 118 nedelja više nego nekadašnji rekorder Rodžer Federer.

U ovom je Đoković uspeo iako nije igrao od Monte Karla, pošto su njegovi glavni rivali u Madridu imali dosta problema. Janik Siner je zbog povrede morao da preda četvrtfinalni meč bez borbe, a u istoj rundi ispao je i Karlos Alkaraz.

Upravo su njih dvojica tokom prethodnih dana potvrdili da neće igrati na mastersu u Rimu, kako bi se pripremili za nastup na Rolan Garosu, koji startuje krajem maja.

Kako je to slučaj, onda i Đoković još neko vreme ne mora da brine za čelnu poziciju na ATP listi.

Još ranije je obezbedio da će biti prvi nosilac na Rolan Garosu, a sada je jasno da će tu i ostati do završetka turnira. U Rimu će uskoro braniti 180 bodova iz prošle sezone kada je stigao do četvrtfinala, pa bi dobrim nastupom mogao da poveća bodovnu prednost pred drugi grend slem sezone.

A tamo će Novak opet braniti titulu i svih 2.000 bodova, pa će tada biti izuzetno ozbiljan zadatak pred njim da se održi na čelu ATP karavana. Ali to njemu odavno nije važno - prioritet je 25. grend slem trofej!

image