Sport

Srbija "tri od tri" u Rimu: Hamad, Olga i Aleksandra na pragu glavnog žreba

Srpski teniser Hamad Međedović i teniserke Olga Danilović i Aleksandra Krunić uspešno su startovali u kvalifikacijama za prestižni turnir u Rimu
Srbija "tri od tri" u Rimu: Hamad, Olga i Aleksandra na pragu glavnog žrebaGetty © Quality Sport Images / Contributor

Međedović je na startu borbe za nastup na mastersu savladao Kamila Uga Karabeljija, 107. tenisera sveta, pošto je slavio u dva seta - 7:6, 6:2.

Nakon slabijeg početka meča, on je uspeo da odvuče prvi set u taj-brejk, a kada je tamo slavio, u drugom setu je prikazao znatno viši nivo igre.

Međedović će u poslednjem kolu kvalifikacija za Masters u Rimu igrati sa pobednikom meča između Amerikanca Džefrija Džona Volfa i Bernabea Zapate Miraljesa iz Španije.

Kod dama, Aleksandra Krunić je napravila veliki preokret i savladala 90. teniserku sveta Džuoksuan Bai 2:6, 7:5, 6:2 i to nakon što je u drugom setu bila na gem od poraza.

Ipak, furioznom završnicom je uspela da izjednači, a potom i nadjača daleko bolje plasiranu teniserku, imajući u vidu da je Krunićeva trenutno 508. na VTA listi. Krunićeva će u poslednjem kolu kvalifikacija za turnir u Rimu igrati protiv Alijaksandre Sasnovič iz Belorusije.

Što se tiče Olge Danilović, ona je protiv Kamile Rahimove imala daleko najlakši posao - slavila je 6:2, 6:0 i pokazala da se i dalje nalazi u jako dobroj formi.

Danilovićeva je savladala 14 pozicija bolje rangiranu teniserku i to tako što je meč okončala sa 11 uzastopno osvojenih gemova, od 1:2 za Ruskinju u prvom setu. Poslednja rivalka u kvalifikacijama biće joj bolja iz meča Klare tauson i Astre Šarme.

image