Sport

Počinje masters u Rimu - Novak želi sedmu titulu u "večnom gradu" i sprema se za Rolan Garos

Mečevima prvog kola počinje masters u Rimu, poslednje "pripremno" takmičenje pred Rolan Garos. Novak Đoković pohod na sedmu titulu u prestonici Italije kreće od drugog kola, dok će od srpskih tenisera učestvovati još Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović
Počinje masters u Rimu - Novak želi sedmu titulu u "večnom gradu" i sprema se za Rolan GarosGetty © Tullio Puglia

Novak Đoković stigao je u Rim, gde ga čeka napad na sedmi trofej na jednom od omiljenih mastersa.

Najbolji teniser sveta već je trenirao u "večnom gradu" u društvu Nenada Zimonjića, a takmičenje počinje u drugom kolu, pošto je postavljen za prvog nosioca.

Novak nije igrao skoro mesec dana, preskočio je masters u Madridu, kako bi se spremio za turnir na terenima "Foro Italika", koji je i poslednji pripremni za drugi grend slem u sezoni - Rolan Garos.

Protivnik Đokoviću na startu turnira biće pobednik duela između ruskog tenisera Romana Safijulina i "laki luzera" iz kvalifikacija, Francuza Korentana Mutea.

Novak je u karijeri na mastersu u Rimu ostvario impozantan skor od 67 pobeda i 11 poraza.

Najveći Novakov rival Rafael Nadal učestvovaće na turniru u Rimu, na kojem je već osvojio 10 titula u karijeri, ali zbog povreda su odsutni Karlos Alkaraz i Janik Siner.

Đoković je prošle godine stao u četvrtfinalu, gde ga je porazio Holger Rune, dok je titulu osvojio Danil Medvedev.

U Rimu ćemo gledati još trojicu srpskih tenisera - Dušan Lajović i Miomir Kecmanović svoje mesto u glavnom žrebu našli su zahvaljujući plasmanu na ATP listi, dok je Hamad Međedović uspešno prošao kvalifikacije.

Ducijev protivnik u prvom kolu biće domaći teniser Lorenco Sonego, Miša se sastaje sa Amerikancem Brendonom Nakašimom, dok će mlađanom Hamadu rival biti Autralijanac Aleksej Popirin.

Masters u Rimu igra se do 19. maja za nagradni fond od 7.877.020 evra.

image